2007. február 22.

Motorcsónak kiránduláson Abu Dhabi körüli szigetekre

Január 19-én mentünk csónakázni francia barátainkkal Abu Dhabi környéki szigetekre. Már a "vízre szállás" is elég kalandosra sikeredett, mert a városban Forma1 bemutató volt - készülnenk a jövő évi futamra, ezért az összes (majdnem az összes) tengerhez vezető utat lezárták. Így nem is tudtunk bemenni Philippe kikötőjébe, ő jött elénk és egy luxus-szálló (az Inter) privát kikötőjében szálltunk be villámgyorsan a hajóba. Nekem már a sima beszállás sem egyszerű, hát még a "villám-gyors" De végre vízen voltunk. Lehel nagyon boldog volt, mert vezethette a hajót. Itt mondjuk sokkal biztonságosabb vezetni, mint az országúton.
A tenger színe ezen a vídéken olyan türkízkék, mint a legvadabbul kiszínezett idegenforgalmi katalógusok reklámja.
A hőmérséklete kellemes, jó nagyot úsztunk, és a hófehér homokú parton sok-sok szépiacsontot találtam a kismadaramnak.
Megjegyzem, hogy ez volt egyetlen sziget, ahol még találni ilyen csontot, ezek is úgy fognak kipusztulni, mint a szép kagylók és csigák.
Nem mindennapi teljesítmény az a fantasztikus építkezés, ami a Világnak ezen a táján folyik, de a környezetszennyezés is legolyan nagyaráyú. Félek, hogy nem lehet megerőszakolni a természetet, mint ahogy az oroszok sem tudták

annak idején "megfordítani" a folyók irányát, itt is könnyen lehet "rossz vége" a sok mesterséges sziget "pálma" építésnek.

Visszafelé a vízről fényképeztük Abu Dhabit, fantasztikus látvány volt. Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: