2006. október 17.

Csömöri vasárnap

Vénaszonyok nyara!
Az októberi nap még mindig áldott melegen simogat, és csoda szépek az ősz színei a kertben, a kitartó zöldek, a vakító sárgák és a vörös tölgy tölgy égő pirosan világító levelei.
Zsemle kutya kitartóan hozza vissza az eldobott, agyonrágott, a fűtől és a nyálától moszatszínű kopott tenisz labdáját. A labda olyan szutyok-mocsok, hogy megfogni nem, csak rúgni merem, viszont a kutya boldogan fut utána. Már lóg a nyelve, már szinte lépni se tud, de nem adja fel, mi vagyunk az ő lottó ötöse, a főnyeremény, akik megúnhatatlanul játszanak vele.
Csömöri barátaink háza igazi jól tervezett, remek beosztású otthon. A tekintélyes méretű rusztikus konyhához, szép kis kényelmes nappali csatlakozik, abból nyílilk minden, a dolgozó szoba, a gyerekek és a szülők szobái.
Az emeleten csak munka (hobby) szoba van, és padlás. Így nem kell mindenért állandóan lépcsőt járni, de mégis van hova elbújni. A tetőhőz nyíló átrium nagy légteret ad a barátságos nappalinak. A nappaliban szerencsésen párosul a jó ízléssel összeválogatott modern és antik bútor. Jó itt lenni.
Sajnos az allergiám új erővel tombol, újra viszket a szemem, és prüszkölök.
Az ebéd vadállati koleszterin és szírbomba. Bográcsban főtt csülkös bableves, sütőben sűlt "lángos-kenyér" erre sült hagymát, sült töpörtyűt és tejfelt raknak a túristák. Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: