2009. október 18.

Ficus Benjamina


Ficus Benjamina 27 évig élt velünk! Még annak idején a BNV-ről hoztam haza, egy normál méretű nylon-szatyorban....
A virágokat minden cég cégnek "örök-áron" meg kellett venni, de virágosok a vásár zárásakor szó nélkül újra össze szedték őket (újra eladták) ... mert kivinni a vásárból - persze szállító levéllel - mindent lehetett, csak virágot (örökzöldet) nem. Erre buktak a biztonságiak. Mi meg azért is kivittük.
Így lett nekem Ficus Benjaminám annak idején, ami csak nőtt és nőtt az Aladár utcában, miután igencsak jól érezte magát. Egy idő után elkezdett gusztustalan, ragacsos nedvet eregetni a leveleiből (mindenre ami a közelében volt, és nagyon nehéz volt körben mindent lemosni, tisztítani) na meg magasságban is jócskán túlnőtt minket.

Pomázon már csak a kertben kapott helyet szerencsétlen virág... de most ősz lett, a telet nem bírja ki a szabadban (sajnos) és a házba nem fér be. Helyet kellett találni neki...
Először a Pomázi Műv.Háznak ajándékozta Lehel - téli megőrzésére - gondolta "nyaralni" hazahoznánk a kertünkbe... de a Műv.Ház nyárra nem akarta visszaadni, csak "örökbe" fogadta volna el.
Így hát a Ficus most a Pomázi általános iskolába megy, ahonnan nyáron haza lehet majd hozni.
A képeken a körülményes szállítás látható, öcsém Zoli is besegített a logisztikába. Azt már csak (szerencsére) utólag tudtam meg, hogy az iskolában a második emeleten kapott helyet a Ficus - és persze lift nincs!
Nem lehetett könnyű... a Ficusnak sem, amint az látható a képen...
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: